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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de. Caracterização do ciclo de maturação dos frutos e da qualidade da bebida de clones superiores de Coffea canephora das variedades botânicas "Conilon" e "Robusta". 2017 79 f. Dissertação (Mestrado em Desenvolvimento Regional e Meio Ambiente) - Programa de Pós-graduação em Desenvolvimento Regional e Meio Ambiente, Universidade Federal de Rondônia, Porto Velho. Orientador: Rodrigo Barros Rocha.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; CUNHA, S. B. Dinâmica das águas no Pantanal Mato-grossense. Ação Ambiental, Viçosa, v. 6, n. 26, p. 11-13, jan./fev. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pantanal.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. Dedifferentiation of Leaf Cells and Growth Pattern of Calluses of Capsicum annuumcv. Etna. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, v. 10, n. 12, p. 362-368, 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. Effect of 2,4-D and BA on the establishment of cell suspension from nodes and internodes of Capsicum annuum cv. Etna. International Journal of Innovation Education and Research, v. 7, n. 5, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de. In vitro cultivation of callus cells from nodes and internodes of Capsicum annuum cv. All Big. International Journal of Advanced Engineering Research and Science, v. 6, n. 5, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, N. J. R. da; COSTAS, R. C. S. M.; SOUZA, C. A. de. Codorna é simples criar. Campinas: CATI, 1989. 13 p. il. (CATI. Instrução prática, 246).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; PAZ, E. S. Growth pattern of friable calluses from leaves of Capsicum annuum var. annuum cv. Iberaba Jalapeño. Revista Ciência Agronômica, v.48, n.3, p. 523-539, jul-set, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; ROCHA, R. B.; MORAES, M. S.; SPINELLI, V. M.; ALVES, E. A. Caracterização da peneira média e percentual de grão tipo moca DE Coffea Canephora das variedades botânicas conilon e robusta. Enciclopédia Biosfera, Centro Científico Conhecer, Goiânia, v. 14 n. 26, p. 156-166, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; PAZ, E. S. Padrão de crescimento de calos friáveis de folhas de Capsicum annuum var.annuum c.v. Iberaba Jalapeño. Revista Ciência Agronômica, v.48, n.3, p.523-530, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBORGES, C. A.; AVELINO, P. H. M.; SOUZA, C. A. de. O potencial ambiental do pantanal Mato-grossense e o impactos associados. Ação Ambiental, Viçosa, v. 6, n. 26, p. 28-31, jan./fev. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Pantanal.

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11.Imagem marcado/desmarcadoMAZOTTI, H. A.; SILVA, J. E. da; LEMAINSKI, J.; SOUZA, C. A. de. Sobrevivência de coliformes termotolerantes na reciclagem agrícola do lodo de esgoto no Distrito Federal. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 folder.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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12.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, M. S.; ROCHA, R. B.; FERREIRA, F. M.; SOUZA, C. A. de; ESPINDULA, M. C.; TEIXEIRA, A. L. Environmental stratification and performance of Coffea canephora clones grown in the Western Amazon. Coffee Science, v. 16, e161911, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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13.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, M. R. A. dos; SOUZA, C. A. de; ROCHA, J. F. da; ARAUJO, L. V. de; ESPINDULA, M. C. Comparison of Economic Efficiency between in Vitro and Field Methods for Vegetative Propagation of Coffea Canephora. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, Pakistan, v. 9, n. 20, p. 1 - 7, jun. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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14.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; TEIXEIRA, A. L.; TORRES, J. D.; SILVA, C. A.; ESPINDULA, M. C.; ROCHA, R. B. Adaptability and stability of Coffea arabica lines in the western Amazon. Coffee Science, v. 14, n. 2, p. 240-249, apr./jun. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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15.Imagem marcado/desmarcadoMORAES, M. S.; SANTANA, P. G.; SOUZA, C. A. de; DEPOLO, R. P.; ESPINDULA, M. C.; ROCHA, R. B. Desempenho das cultivares Robustas Amazônicos no município de Alta Floresta do Oeste, Rondônia. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO, 6., 2021, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2021. p. 21. Editores: Ana Karina Dias Salman; Henrique Nery Cipriani.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; REIS JUNIOR, F. B. dos; MENDES, I. de C.; LEMAINSKI, J.; SILVA, J. E. da. Efeitos do uso de lodo de esgoto na nodulação da soja e em atributos biológicos do solo. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. (Embrapa Cerrados. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 250)

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Unidades Centrais.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, C. A. de; SANTOS, M. R. A. dos; ROCHA, J. F. da; ARAUJO, L. V. de; ESPINDULA, M. C. Comparação de eficiência econômica entre métodos de propagação vegetativa de Coffea canephora in vitro e campo. In: JORNADA CIENTÍFICA CEDSA, 10., 2015, Porto Velho. [Anais...]. Porto Velho: Unir, 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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18.Imagem marcado/desmarcadoGREGO, C. R.; CRISCUOLO, C.; SOUZA, C. A. DE; BRITO, M. H. S.; PRETTO, S. L.; MOTOKI, S. H. O café na Região Metropolitana de Campinas. In: CRISCUOLO, C. (Ed.). Atlas escolar da Região Metropolitana de Campinas. 2. ed. Brasília, DF: Embrapa, 2018. v. 2, cap. IV, p. 96-121.

Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Territorial.

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19.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, J. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, C. A. de. Beverage quality of Coffea canephora genotypes in the western Amazon, Brazil. Acta Scientiarum. Agronomy, v. 43, e52095, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Rondônia.

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20.Imagem marcado/desmarcadoDALAZEN, J. R.; ROCHA, R. B.; PEREIRA, L. L.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; SOUZA, C. A. de. Beverage quality of most cultivated Coffea canephora clones in the Western Amazon. Coffee Science, v. 15, e151711, 2020.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Rondônia.
Data corrente:  16/09/2021
Data da última atualização:  16/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  MORAIS, J. A. de; ROCHA, R. B.; ALVES, E. A.; ESPINDULA, M. C.; TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, C. A. de.
Afiliação:  RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO; ENRIQUE ANASTACIO ALVES, CPAF-RO; MARCELO CURITIBA ESPINDULA, CPAF-RO; ALEXSANDRO LARA TEIXEIRA, CPAF-RO.
Título:  Beverage quality of Coffea canephora genotypes in the western Amazon, Brazil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Agronomy, v. 43, e52095, 2021.
ISSN:  1807-8621
DOI:  10.4025/actasciagron.v43i1.52095
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the beverage quality of Coffea canephora genotypes in different environments of the western Amazon to assist plant selection and new cultivar development. To analyze beverage quality, samples of cherry coffee beans were collected separately for each genotype from clonal competition trials installed in the municipalities of Ouro Preto do Oeste, Alta Floresta do Oeste, Porto Velho, and Ariquemes in Rondônia State and Rio Branco in Acre State (Brazil). The beverage quality was assessed using the Robusta Cupping Protocol, which attribute to each genotype a score in a range from 0 to 100, highlighting nuances. Analysis of variance and principal components using reference points were used to quantify genotype x environment interaction (G x E). The analysis of variance indicated that genotypic and G x E interaction effects were significant (p < 0.01). By using a centroid dispersion method, we could identify four clones of low, eight of specific (to favorable or unfavorable environments), and seven of broad adaptability to the environments. The clones BRS 2314, 11, and 17 had average quality scores above 80 in all environments, with potential for specialty coffee production. The clones BRS 1216, BRS 3220, and BRS 3193 presented unstable behavior, with beans of higher quality in some of the evaluated environments. Such inconsistency in clone behavior is caused by unpredictable changes in plant performance in different environments. Our results indicate th... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Conilon; Genotype x environments interaction; Robusta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/226081/1/8203Beverage-quality-of-Coffea-canephora-genotypes-in-the-western-Amazon-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Rondônia (CPAF-RO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-RO18596 - 1UPCAP - DD
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